top of page

Dagligdagen som kunstner: Et interview med den danske skuespiller Liv Hansen

Talte for nylig med den hollandske kunstpublikation Sofa om kunst og skuespil.


I Stories taler vi idag med den danske skuespillerinde og kunstner Liv Hansen om hendes tilgang til kreativitet og hendes arbejde som dansk skuespiller og hendes arbejde med film og billedkunst.

Sofa : Hej Liv, tak fordi du var med i dag. Dit arbejde som skuespiller og kunstner er virkelig inspirerende. Kan du fortælle os lidt om din kreative proces?

Liv Hansen : Tak fordi du inviterede mig. Min kreative proces er dybt personlig og intuitiv. Som kunstner trækker jeg på en bred vifte af påvirkninger, fra min danske familiehistorie til værker af kunstnere, tænkere og filmskabere fra hele verden. Men i sidste ende handler kreativitet for mig om at få fat i noget dybt i mig selv, noget som jeg ikke altid kan sætte ord på. Det er en slags alkymi, en proces med at omdanne mine egne oplevelser og følelser til noget, som andre kan forbinde med.

Sofa : Det lyder som om du har en stærk tilknytning til din danske arv. Kan du fortælle os mere om, hvordan det påvirker dit arbejde?

Liv Hansen : Da jeg voksede op i Danmark, var jeg omgivet af en rig kultur af fortællekunst og billedkunst. Mine forældre er begge kunstneriske. Min far var en meget talentfuld musiker, og jeg brugte meget af min barndom på at udforske Københavns gallerier og museer takket være min mor og hendes interesse for forskellige aspekter af kunst, historie og teater. Denne tidlige eksponering til kunsten tror jeg havde dybt indflydelse på min egen kreative rejse. Mit billed-arbejde er ofte præget af en sans for skandinavisk minimalisme og enkelhed og omhandler ofte historie elementer eller den nordiske natur.

Sofa : Det er virkelig interessant. Kan du give os et eksempel på, hvordan din danske arv har påvirket et bestemt stykke af dit arbejde?

Liv Hansen : Selvfølgelig. Jeg har for nylig afsluttet et værk med blandede medier med titlen "Vinter i Dragør". Dragør er en smuk del af Amager i København med gamle traditionelle gule huse. Smuk hele året rundt. Jeg elsker historieemner og kan altid mærke den i denne del af byen. Derfor arbejder jeg også på et par Dragør-inspirerede værker.

Sofa : Tal lidt om dit arbejde som dansk skuespillerinde og dit arbejde som dansk skuespiller i udlandet. Hvordan griber du dine roller an og bringer dem til live på scenen eller skærmen?

Liv Hansen : For mig handler skuespil en del om empati og sammenhæng. Jeg mener, skuespil er mange ting, men det er vigtige elementer. Jeg prøver at sætte mig selv ind i den karakter jeg spiller for virkelig at forstå deres motivationer og følelser. Jeg har også en tendens til at trække på mine egne oplevelser og følelser for at bringe en følelse af autenticitet til rollen, men tager ikke mit arbejde med hjem. I sidste ende er mit mål vel at skabe et menneske og dennes oplevelse af sin verden.

Sofa : Det er en rigtig spændende måde at udtrykke det på. Hvilke råd har du til andre kunstnere, der forsøger at finde deres egen kreative stemme?

Liv Hansen : Mit råd vil være at stole på dig selv. Tro på dine egne instinkter og din egen vision, og vær ikke bange for at tage imod udfordringer. Kreativitet handler om at rykke grænser og udforske nyt territorium, så vær ikke bange for at lade din egen unikke stemme skinne igennem. Og husk, inspiration kan komme hvor som helst fra, så vær altid åben for nye ideer og perspektiver.


Sofa : Det er et godt råd, Liv. Kan du fortælle os mere om din kreative rejse? Hvornår blev du først klar over, at du ville forfølge en karriere som skuespiller?

Liv Hansen : Jeg har altid været draget af forskellige former for kunst. Som jeg nævnte tidligere, var mine forældre begge kunstnere på hver deres måde, så jeg voksede op omgivet af kreativitet. Jeg begyndte at lave teater i en ung alder, spillede i lokale teaterforestillinger og blev senere involveret i teater og musik i gymnasiet. Jeg studerede også skuespil i Los Angeles på Lee Strasberg Theatre and Film Institute på Santa Monica Boulevard.

Interviewer : Hvordan formede din uddannelse på Lee Strasberg Institute din tilgang til skuespil?

Liv Hansen : Træningen var inspirerende. En meget lærerig oplevelse. Vi studerede alt fra Shakespeare til moderne teater og udforskede Method Acting øvelser og teknikker.

Sofa : Dit arbejde spænder flere kreative discipliner. Hvordan balancerer du disse forskellige emner i dit liv?

Liv Hansen : For mig er det nærmest medfødte måder at udtrykke mig på. Når jeg maler eller tegner, er jeg fokuseret på at udforske den visuelle verden, på at fange en følelse af lys og tekstur og stemning. Når jeg som skuespiller samarbejder med spændende mennesker omkring et manuskript, udforsker jeg karakterens følelsesmæssige verden og ønsker at skabe en forestilling, der føles autentisk og sandfærdig. De forskellige kunstformer er udfordrende og givende på forskellige måder, og jeg synes det er spændende i alle tilfælde.

Sofa : Dit arbejde overskrider grænser. Hvordan tror du, at din identitet som dansk skuespiller har påvirket din din karriere?

Liv Hansen : Jeg tror, at det at være dansk skuespillerinde, der hovedsagligt har boet i udlandet, har givet mig et unikt perspektiv på mange måder. Jeg har været så heldig at have haft muligheden for at optræde i mange forskellige lande og ser frem til flere eventyr i fremtiden.

Sofa : Hvad er det næste for dig? Hvilke projekter arbejder du med i øjeblikket?

Liv Hansen : Jeg arbejder altid på nye projekter, både som kunstner og skuespiller. Jeg begyndte for nylig at tilbyde prints af mit arbejde og vil gerne lave mere originale stykker inspireret af Skandinavien. Jeg gik selv på gymnasiet i det nordlige Californien i et område omgivet af Klamath-floden, så jeg finder også en del inspiration herfra. Det er et smukt bjerglandskab, som jeg altid er inspireret af. Som skuespiller arbejder jeg i øjeblikket på et par spillefilm i London, et sci-fi projekt og en engelsk krimifil. Jeg arbejder på at udforske muligheder for at lave mere arbejde i Danmark og så har jeg planer om at lære mere om instruktør-faget som jeg også gerne vil afprøve lidt mere i løbet af de næste par år.

Sofa : Fantastisk! Tusind tak for din tid i dag, Liv.

Liv Hansen : Det har været en fornøjelse, tak.
Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page